Nostalgiaa (Makrotex-kuvahaaste)

Viikon MakroTex -kuvahaasteen aiheena on nostalgia. Pidin teemaa hieman hankalana ja ajattelin jo skipata koko haasteen tämän viikon osalta. Sattumalta tälle viikolle osui myös bloggaajatapahtuma koruliikkeeseen (josta oma postaus myöhemmin), jonka vuoksi kävin omien vanhojen korujen sekamelskan läpi. Huomasin osan niistä olevan enemmän tai vähemmän nostalgisia ja päätin kuvata ne. Syntyi kuuden kuvan sarja: Savilautanen on lahja Costa Ricalaiselta ystävältäni, jonka hän on itse tehnyt. Ensimmäinen rukousnauha on Doña Mercedekseltä, joka asui samassa asunnossa kanssani yhden kesän. Toinen rukousnauha on vuosien takaiselta poikaystävältä. Näitä rukousnauhoja en koskaan käytä koruina, vaikka ne roikkuvat samassa telineessä muiden korujen kanssa.

Sininen lintu on Kalevala -sarjaa ja rippilahja kummitädiltä. Roosa metallikoru on jäänyt ystävältäni, joka menehtyi muutama vuosi sitten. Hän oli minua parikymmentä vuotta vanhempi ja ollut nuori 70-luvulla. Myös koru on niiltä ajoilta. Viimeisessä kuvassa iso puusydän on ylioppilaslahja kummitytöltäni, joka yo-juhlissani oli vasta vajaan vuoden ikäinen. 

Niin nostalgisia kaikki...Kuvahaasteeseen tästä
  
  

Kommentit

 1. Hieno kuvasarja todella nostalgisista ja tärkeistä koruista.

  VastaaPoista
 2. Ihanasti olet korusi tuonut esille. Tykkään.

  VastaaPoista
 3. Voi minullakin on ollut tuollainen puusydän, mihin lie joutunut... Nostalgisia koruja sinulle kaikki, ihana! Tuo toinen kuva on kaunis yksinkertaisuudessaan, jäin sitä tuijottelemaan ;)

  VastaaPoista
 4. Niin sitä törmää nostalgisiin esineisiin yllättäen, vaikka heti kättelyssä ei uskoisikaan sellaisia omistavansa. Onnistunut kuvasarja.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 5. Kalevalan tintit ovat kyllä ihania. Itse monesti harkinnut ostavan sellaisen ja nyt taas miettinyt liian kauan kun niitä ei enää tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään, että noita tinttejä ei enää tehdä :/ Nyt se tuntuu vieläkin arvokkaamalta ja nostalgiselta!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pelastusmekko

Mansen blogikirppiksen tunnelmia