Kesää ja kliseitä

Hups! (Olen käyttänyt tätä aloitusta aikaisemminkin tänä vuonna. Meneillään virallinen hupstailuvuosi.) 

Mutta se on täällä taas. Kesä. Aurinko. Pitkät valoisat yöt. Sade. Epämääräiset ennusteet, että helle tulee, eipäs tulekaan. Veneet Näsijärven selällä. Hiki. Lasten kiljunta. Aikuisten täyttämät terassit. Liian lyhyet shortsit. Palaneet olkapäät. Jäätelökioskit. Niin, tiedättehän, mitä tarkoitan. Kesä. Täydessä vauhdissa.
Oma kesäni alkoi vastatuulella, mutta johan koko talvi olikin pelkkää myötätuulta. Yritän ajatella, että tälläkin on tarkoitus. Aika kliseistä, mutta ehkäpä liiassa myötätuulessa iskisi vauhtisokeus.

Kissani asteli sateenkaarisillalle. 19 vuotta kestäneet maalliset kissanpäivät päättyivät. Uskon kuitenkin Pepin olleen onnekas ja onnellinen mamu.  


Löysin rinnastani kyhmyn. Kävin elämäni ensimmäisen kerran mammografiassa. Pelkäsin helvetisti, mutta samaan aikaan elin hetkessä lujemmin kuin koskaan aikaisemmin. Piru olkapäälläni kuiskaili, mitä jos? Mitä jos tämä on viimeinen kesäsi? Mitä jos? Mitä jos? 
En miettinyt. Tein. Menin. Koin. Yllättyin, miten nopeasti osaan tarpeen tullen tehdä päätöksiä.
Halusin luoda tulevaisuutta. Merkitsin kalenteriin tapahtumia mammografian jälkeen, koska janosin elämää.

Kaikki päättyi onnekseni suureen, helpotuksen huokaukseen. Kyhmy on vaaraton.


Työkuviot menivät uusiksi. En edes itse tiedä, mitä ajatella tästä. Menen päivä kerrallaan. 
    

Elämä siirteli pelinappuloitaan niin, että olen tuntenut itseni yksinäiseksi. Ne joiden kanssa kuvittelin viettäväni aikaa, eivät olekaan tässä. Kliseisesti ajattelen, että kai tälläkin on tarkoitus. Pääasia, että he ovat olemassa, keräämässä voimia.Onneksi on valoa, energiaa ja kuitenkin päällisin puolin kaikki hyvin. Ja vielä juhannusaattokin. Ajattelin tehdä taikoja, ehkäpä aarrekartankin. Jospa loppukesän tuntisin myötätuulen selkäpiissäni.Hyvää juhannusta, lukijat!
Kuvat otettu tasan vuosi sitten Willa Laina Mariassa.

Kommentit

  1. Onpa sinulla piisannut tapahtumia! Onneksi patti oli vaaraton. Kissa pääsi korkeaan ikään, osanottoni menetyksestäsi. Hyvää juhannusta kaikesta huolimatta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Katja! Hyvää juhannuksen loppua ja kesää sinullekin! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Mansen blogikirppiksen tunnelmia

Raparperilikööri