Kevään paras salaatti

Palaan ajassa hetken taaksepäin, tarkalleen ottaen huhtikuun alkuun, jolloin meillä oli TRE-blogien vuoden ensimmäinen blogikirppis. Kuten arvata saattoi, tapahtuma oli menestys ja paikan päälle saatiin yli 1000 kävijää. En tällä kertaa osallistunut itse myyntiin, mutta hengailin blogikirppiksen etkoilla 20 muun bloggarin kanssa. Tilaisuudessa saimme kunnian valmistaa illallisen itse, Chef Arto Rastaan opastuksella.

Arto Rastas, dining26, blogikirppis, finlayson

Arto Rastas, dining26, blogikirppis, finlayson

Arto Rastas, dining26, blogikirppis, finlayson

Arto Rastas, dining26, blogikirppis, finlayson

Meidät bloggarit jaettiin viiteen ryhmään ja jokainen ryhmä valmisti yhden aterian neljän lautasen illalliselta. Jos haluat palata illan tunnelmiin ja tarkempiin yksityiskohtiin, niin vilkaise tästä. Sieltä löydät muiden bloggareiden postauksia tuosta lauantai-illan huumasta ja sunnuntain kirpparisuhinasta. Itse keskityn tässä postauksessa Mintulla maustettuun porkkana-pähkinä-salaattiin. Siitä tuli tämän kevään omien illanistujaisteni hitti. Tarjoilin sitä synttäreilläni ja valmistin sitä myös kevään ensimmäiselle piknikille. Hyvin mahdollista, että tämä jää reseptikansion "ikivihreäksi".


Arto Rastas, dining26, blogikirppis, finlayson

Arto Rastas, dining26, blogikirppis, finlayson

Arto Rastas, dining26, blogikirppis, finlayson

Arto Rastas, dining26, blogikirppis, finlayson


Arto Rastas, dining26, blogikirppis, finlayson

Itse pyysin päästä siis salaattiryhmään, koska  
a) olen salaattiaddikti ja minut voi mennen tullen hurmata ja huumata hyvällä salaatilla 
b) yksi iso asia mitä usein kaipaan Espanjan ajoiltani: hyvä salaatti - una buena ensalada  
c) hyvä salaatti toimii lähes tilanteessa kuin tilanteessa 
d) ruoanlaitossa aina yksinkertaisuus on plussaa

Salaattiin kannattaa käyttää mahdollisimman tuoreita raaka-aineita. Nehän nyt lähes aina ovat onnistuneen aterian a ja o. Resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan menee näin:  


Mintulla maustettu porkkana-pähkinäsalaatti

2 rkl oliiviöljyä
500g porkkanoita kuorittuna ja paloiteltuna isoiksi paloiksi
400g kikherneitä
2 tl kuminaa
1/2 sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
minttua hienonnettuna
2 dl pinaattia
100g pistaasipähkinöitä
200g fetajuustoa

1. Laita porkkanat, kikherneet, kumina ja öljy uunivuokaan. Sekoita ja paahda uunissa n. 30 min.
2. Sekoita sitruunamehu, hunaja ja tilkka öljyä. Kaada kypsennettyjen porkkanoiden ja herneiden päälle. Jäähdytä.
3. Sekoita lopuksi kaikki ainekset keskenään ja asettele tarjoiluvadille.






Bon apetit!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muistoja Mansen blogikirppikseltä

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Kaikki häipyy, on vain nyt - Summa summarum 2016