Joulun tunnelmaa

Joulufiilis on ainakin minulta tänä vuonna hieman hakusessa. Se on kadonnut harmaaseen maisemaan, joka näyttää lokakuun lopulta ja pienehköön, mutta intensiiviseen työrupeamaan, joka sotki (blogipostaus)suunnitelmat ja hitaan aikatauluni. 

Reilu viikko sitten sain ripauksen joulutunnelmaa käydessäni nauttimassa kauden ensimmäisen jouluaterian. Retromoderni -blogin Suvi järjesti meille blogisiskoksille pienen pikkujoulun Arto Rastaan Joulumaa Pop Up Ravintolassa, entisen Boxing Bingon tiloissa, Aleksanterinkadulla.

Tunnelma paikassa oli jouluisasti kotoisa; räsymattoja, joulukuusi, paketteja, kynttilöitä, herkullinen noutopöytä jouluruokineen ja reki, jossa olivat tarjolla makeat herkut, muutamia mainitakseni. Melko perinteisestä menusta erityismaininnan ansaitsevat aivan taivaallinen, suussa sulava savukalamoussekakku ja jälkiruokana nautittu sitruunavanukas ruusuhunajan ja luumun kera. Nämä laittaisin mielelläni omaankin joulupöytääni. Eipä muutenkaan illan tarjoilussa ollut mitään moitittavaa. 


Joulumaa Pop Up Ravintola on pystyssä vielä pari päivää. Jouluaattona paikka on varattu erityisenä joululahjana kovia kokeneelle perheelle. Tarinan voit lukaista täältä.


Joulun jälkeen paikka hiljenee hetkeksi ja tammikuun puolen välin tienoilla siihen avataan Dining 26 -ravintola. Tulevan paikan konsepti vaikutti varsin mielenkiintoiselta; Välimeren herkkuja rennolla meiningillä kohtuuhintaan. Ja mikä parasta, lista laajenee sen tavanomaisesti välimeren ruokamaiksi mielletyn Espanja - Italia - Ranska - Kreikka -linjan yli ja mukaan pääsee koko välimerellinen rannikko, kuten esim. Afrikan pohjoispuolen maat. Ruokaa laitetaan avokeittiössä, tavallisilla kodinkoneilla ja pöytiin annokset tarjoillaan kulhoissa. Vähän kuin tapaksia, mutta täyttävämpää ja tyylikkäämpää. Innolla odotan ensimmäisiä illanistujaisia Dining 26:ssä. 
Joulumaa Pop Upin sisustuksesta vastasi Nord Design ja kukista ja kuusenoksista Kukkakauppa Opuntia.     
Nord Designilla on samassa tilassa oma pieni Pop up -myymälä, josta löytyy Opuntian jouluisien viherkasvien lisäksi Seppä Antti Kuikan taontatöitä ja Studio Heikki Viinikaisen laseja ja valaisimia. Pidin erityisesti Viinikaisen Kuohu -samppanjalaseista ja Nietos -valaisimesta. Harkitsen niitä tarkemmin kun hakemukseni tilasta Universumille on mennyt läpi.


Joulumaa Pop Up Ravintola avoinna 23.12 asti. Lounasaikaan tarjolla riisipuuroa vitosella.
Tulevaan Dining 26 -ravintolaan pääset tutustumaan tästä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Mansen blogikirppiksen tunnelmia

Raparperilikööri