Harmaa villakangastakkiEn pistä ollenkaan pahakseni, että marraskuun harmaa koleus tekee tuloaan. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä kauniimpana olen oppinut näkemään kaikki loppuvuoden harmaan sävyt. En jaksa ajatella sitä pitkälle eteenpäin, menen vain joka päivä yhden harmaan läpi ja sitten yhtäkkiä huomaan, että nyt on joulukuu. Toki tulee hetkiä, että saattaa iskeä valonkaipuu, mutta pimeydellä puolensa. Siihen saa käpertyä ja se ei kerro salaisuuksiasi kenellekään.  
Pahinta koleutta vastaan minulla on uusi villakangastakki. Tein sen itse viime keväänä, ennen kesäajan alkamista, mutta en ehtinyt käyttää sitä kuin kerran, koska kevät oli jo silloin ovella. Tai paremminkin astui ovesta sisään. En silloin tietenkään ajatellut, että se tulee käyttöön vasta kun kesäaika päättyy, mutta näin pääsi käymään. Kiitos lämpimän syksyn!
Kangas on todella paksua villakangasta. Niin paksua, että aluksi tyrmäsin kokonaan ajatuksen, että tekisin siitä ylipäätään vaatteen. Sen vuoksi se on odotellut vuosia vuoroaan tulla ommelluksi. Jossain vaiheessa harmaa alkoi tuntua kauniilta myös päällä ja niin muodostui ajatus takista. Syntyi epämääräisiä hahmotelmia paperille, vähän myöhemmin kaavat. Kun kangas on leikattu, ompeluvaihe meneekin usein yhdessä hujauksessa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Aikansa elänyt lause, mutta pätee muotoilussa. Takissa on iso kaulus, jonka saa nostettua pystyyn, jos koleus oikein päättää puskea luihin ja ytimiin. Ja isot taskut, ettei käsiä palele. Iso kaulus peittää tarvittaessa kokonaan kasvot. Sellainen gangsterivaikutelma. Jos nyt on vaikka tehnyt rikoksen ja paikalta pitää poistua rauhallisesti ja tyylikkäästi.


(Jos yllättäen postukseni loppuvat, saattaa olla, että viimeksi mainittu ei toimi käytännössä ollenkaan ja istun kaltereiden takana.)
Tässä vaiheessa marraskuuta vaikuttaa siltä, että takilla on hyvät mahdollisuudet päästä AW 15/16 lempivaatteiden TOP 10-listalle.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Mansen blogikirppiksen tunnelmia

Raparperilikööri