Raparperilikööri

Minulla on Willa Laina Mariassa pienimuotoinen liköörimö. Viime vuonna tein ihka ensimmäisen joululiköörin, josta muistin virkistämiseksi postaus tässä. Alkuvuoden liköörimöni oli tauolla, mutta keskikesällä toiminta käynnistyi uudelleen. Ja mikä parasta (tai joidenkin mielestä pahinta), tuotanto on laajentunut. Tänä vuonna joululiköörin rinnalle saadaan ainakin myös raparperilikööri. Licor de ruibarbo. Olen pian kylän suurin liköörintuottaja. Ehkä olen sitä jo nyt. Köh! 



Kesällä siis poimin pitkät pätkät raparperejä, pilkkosin lasipurkkiin, täytin sokerilla ja kirkkaalla, päihdyttävällä nesteellä ja jätin muhimaan. Tein myös toisen hieman eksoottisemman sekoituksen, johon lisäsin mansikoita ja siirappia. Fresas y jarabe. Special edition.



Eilen pullotin ensimmäisen erän. Se jatkaa vielä muhimistaan ja valmistuu sopivasti jouluksi. Ärsyynnyn, kun joku mainitsee lokakuun ensimmäinen päivä sanan joulu. Christmas. Navidad.



Kummasti samalla huokaan helpotuksesta ja lähes pakahdun ylpeydestä, kun tiedän ainakin yhden joululahjan olevan valmiina. Puuttuu vain etiketti.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Muistoja Mansen blogikirppikseltä

Kaikki häipyy, on vain nyt - Summa summarum 2016