Blogi-ilta Suomen Kultapörssissä

*Yhteistyössä Suomen Kultapörssi

Tiistai-iltana olin mukana Suomen Kultapörssissä järjestetyssä blogi-illassa. Minä ja kuusi muuta bloggaajaa pääsimme tutustumaan tämän hetken korutarjontaan. Esittelystä vastasivat Riku Pelli ja Jani Appelberg Kultakeskukselta sekä Anna-Kaisa Laakso PlatinOrolta. Illan herkullisesta tarjoilusta vastasi Brander Café.


Oma koruvalikoimani on aika pieni, pääosin itse tehty ja kyllä, päivittämisen tarpeessa. En omista yhtäkään korua, jota käyttäisin joka päivä. Parempia tilaisuuksia varten löytyy muutama rannerengas ja kaulakoru. Korvakoruja en ole enää käyttänyt vuosiin. En myöskään sormuksia. En muista, missä vaiheessa minusta tuli näin "koruton". En siis pistä pahakseni, jos tälle saralle elämässäni löytyy jotakin uutta.   

Viime viikkoina otsalleni on liimautunut myös näkymätön Post it-lappu, jossa lukee: Kummipojan rippijuhlat! Muista lahja! Lapun perimmäinen idea on, että rippilahjaa voi etsiä rauhallisesti fiilistellen piipahtamalla matkan varrelle osuvissa koruliikkeissä, eikä jättää sitä viimeiselle viikolle ja juosta henkihieverissä ympäri kaupunkia mantraten Isä meidän -paniikkiversiota: Anna mun nyt löytää se oikea lahja... Rippilahjaksi kuitenkin haluaisin antaa jonkun muiston loppuelämäksi, ehkä juuri korun. Muut lahjat voivatkin olla niitä elämyksiä, kuten viimekeväinen retki Tamperetaloon. 


Suomen Kultapörssi on yksityinen, Pirkanmaalla toimiva yritys, jonka liikkeitä löytyy Lielahtikeskuksesta, missä tämä tilaisuus järjestettiin sekä myös Anttilan yhteydestä että Ideaparkista. Lielahtikeskuksen liike on pieni, mutta valikoima todella laaja.  

Tilaisuudessa olivat esillä PlatinOron tuotteista esim. Pekka Piekäisen suunnittelemat Silver Dream ja Marquise -mallistot. Korut edustavat skandinaavista linjaa; hyvin yksinkertaisia, puhdaslinjaisia, selkeitä, pelkistettyjä. Niissä ei ole mitään ylimääräistä koristelua tai krumeluuria. Mielessäni vilahti viimekesäinen Kustavin retki. Jostakin kulmasta katsottuna materiaalina käytetty hopealevy muistuttaa meren huuhtomaa kalliorantaa.    

PlatinOrolta löytyy myös Pekka Hyysalon tavaramerkin, FightBackin, hopeakorut; riipus ja kalvosinnapit. Näiden tuotto käytetään juuri FightBack -organisaation hyväksi.

Hmm... Voisikohan viimeksi mainittu mennä rippilahjasta? Fight Back -logo tai eritoten fontti on ehkä hieman arkinen, mikä taas toisaalta tekee siitä helposti käytettävän. Riipuksesta saa juhlavamman koruketjulla. Näissä koruissa tärkein pointti on kuitenkin, Pekan tarinan tuntien, sen sanoma; Fight Back. Kumpa itsekin muistaisin sen elämän vastatuulissa. PlatinOrolta löytyy myös turkulaisen Marja Aalto-Setälän suunnittelema Kokoa -mallisto, joka koostuu akryyli- ja hopeasormuksista. Nimensä mukaisesti näistä voi koota omanlaisensa. Jos ei välitä sormuksista, on mallistossa tarjolla myös ketju ja niistä voi tehdä kaulakorun. Sain lahjaksi ensimmäisen sormuksen; mustaa akryyliä. Pysyin mukavuusalueellani ja valitsin mustan. Yksinään se on siro ja simppeli. Tilaisuuden tullen kokoan siitä massiivisemman, ehkä valkoisella tai hopeisella sormuksella. Tai molemmilla. 

Pääsimme tutustumaan myös Tommy Hilfigerin kello- ja korumallistoihin. Hilfiger on tavaramerkkinä niin suuri ja laajasti brändätty, että siitä on tahtomattaankin muodostanut jonkinlaisen kuvan. Logon tunnistaa, vaikka merkki ei ole kuulunut suosikkilistalleni. Olen koruissakin pyrkinyt suosimaan suomalaista. Oli kuitenkin kiva kurkistella lähemmin Tommy Hilfigerin tarjontaan ja fiilistellä, mikä runsaasta valikoimasta voisi sopia itselleni. 
     
Ilta sai hauskan päätöksen. Oman koruvalikoimani päivitys sai mitä parhaimman alun. Olin Tommyn suosiossa. Me bloggarit saimme yllätyskassin, jossa oli tyylikäs kaulaketju. Lisäksi voitin arvonnassa kauniin rannekellon. Nämä molemmat siis Tommy Hilfigerin mallistosta. Olin aivan äimänä; koska "mä en koskaan voita mitään".

Kerta se on ensimmäinenkin! 

  
Kiitos mukana olleille edustajille ja muille bloggareille sekä illan järjestäjille, Lielahden Suomen Kultapörssin Pia Niemiselle sekä Dioriina -blogin Marinalle! Ja tietenkin Tommylle!


Ihana ilta ja kiva, että Tampereellakin järjestetään tälläisiä! 

Kommentit

  1. Kiitos itsellesi ja oli tosi kiva nähdä. Itse suunnittelen kanssa seuraavaa sormusta sen mustan vierelle.
    Ja se sinun voittama kello on ihana :)

    VastaaPoista
  2. Ihana ilta teillä ollut. Harmi etten päässytkään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Mansen blogikirppiksen tunnelmia

Raparperilikööri