Vastavärit (MakroTex-kuvahaaste)

Olen alkanut kerätä tavaraa kasaan bloggareiden kirppistä varten, josta tarkemmin ihan oma postaus lähipäivinä. Kaappien kätköistä löysin 70-80 -luvun Sarvis -astioita, oman aikansa kestävää, suomalaista muotoilua. 

Postaus menee samalla viikon MakroTex -haasteeseen, jossa aiheena on vastavärit. Kuvissa on huono laatu, koska järkkä ei suostunut yhteistyöhön ja turvauduin puhelimeen. 

 

                                    
En tiedä miten olen näitä Sarviksia löytänyt usein vastaväreissä. Tosin keltainen, mitä löytyy myös paljon kaapeistani, on jäänyt yksin. En muista edes törmänneeni violetteihin Sarvis -astioihin. Luulen, että kaikki 80-luvun lapsuuden eläneet muistavat jonkun Sarvis -tuotteen. Alemmissa kuvissa oleva vihreä kakkulautanen on elämäni ehkä ensimmäinen Sarvis -muisto. Sain sen äidiltäni ja siinä on tarjoiltu kakkua niin kauan kuin jaksan muistaa.  

Noin 10 vuotta sitten koin näihin jonkinlaisen uusioihastumisen, ehkä silloin vallinneen Retro -villityksen vuoksi. Viime vuosina nämä ovat jääneet kaapin nurkkaan. Käytän näitä lähinnä silloin kun on isommat illanistujaiset tai isompi piknik. Toisin sanoen harvoin. Vuosien saatossa illanistujaisten väkimäärä on pienentynyt, samoin piknikien. Syynä ehkä laiskuus, ruuhkavuodet, kiireinen elämänrytmi, aikataulujen yhdistämisen sula mahdottomuus. 


Niin ja sateiset kesät. Mennyt kesä oli ehkä piknittömin aikoihin.  

  


Asioilla on aina "vastavärinsä". Vuosien saatossa laatu on korvannut määrän. Illanistujaisissa syödään paremmin, keskustellaan syvemmin, ollaan läsnä pikkutunneille asti. Kun pöydässä on väkeä vain kourallinen, kaikki tulevat nähdyksi ja kuulluksi. Avaudutaan, tunnustetaan, saatetaan jopa kertoa salaisuuksia. Maailma paranee. Ajan kuluessa myös astiat ja aterimet ovat vaihtuneet uusiin, laadukkaimpiin, ajan henkeen ja tyyliin sopivimmiksi.


Tampereella järjestetään Blogi -kirppis parin viikon päästä. Näistä todennäköisesti osa lähtee myyntiin. Kunhan vaan keksin hinnan enkä uusiohamstraa niitä takaisin kaappiin odottamaan seuraavaa uusioihastumista.


MakroTex-haasteen satoa voi katsoa tästä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Kesähetkiä - Behind the scenes

Raparperilikööri