Keskusteluja kehoni kanssa

Melko piinallisen loppukesän jälkeen olen tekemässä itselleni liikunnallista lukujärjestystä. Tämä on universaali ilmiö. Kaikki muutkin tekevät niin, tiedän. Erilaiset naistenlehdet suorastaan käskevät tehdä niin. Ne tietävät tasan tarkkaan kaikki kesäiset "syntisi" ja ovat jo etukäteen laskeneet vatsan seudulle kertyneet kilosi. Nyt syyskuun numeroissaan ne tarjoavat jos jonkinmoista ripittäytymisrituaalia, synninpäästöä ja anteeksiantoa päästäksesi tästä pahasta. "Rippikoulun" käytyäsi karisevat ne kilotkin. Kunnes sama saarna toistetaan uutena vuotena.
Kesällä olen hyvällä omalla tunnolla nauttinut pikarillisen kuohuvaa, joskus kaksi, kolmekin. Joskus niinkin monta, että sekosin laskuissa. Samalla hyvällä omalla tunnolla olen maistellut yhden jos toisen jäätelön ja tullut siihen tulokseen, että Minettiä ei voita mikään ja sen kunniaksi testannut vielä yhden uuden maun. Kliseisesti, mutta hyvällä omalla tunnolla olen todennut, että nyt on kesä ja se on vain kerran vuodessa ja elänyt sen mukaan. Nyt syntinen kesäni painaa kropassani.Hyvällä omalla tunnolla voin myös todeta, että olen myös liikkunut ahkerasti koko kesän. Liikuntakeskus, missä käyn oli laatinut kesähaasteen, jossa pääsi normaalien viikkotuntien lisäksi kokeilemaan uusia juttuja. Parhaimman endorfiinihumalan sain Les Millsin Grit -tunneista, porrastreenistä Pyynikillä ja wakeboardingista eli vesilautailusta. Viimeksi mainittua voisin tehdä koko loppuelämäni, koska rakastan vettä ja koska sisäinen rämäpää elää minussa edelleen. 


En liiku niinkään sen vuoksi, että pysyisin oikeissa mitoissa. Liikkuminen sen sijaan on edellytys sille, että saan nukutuksi. Tämänhetkinen umpikuja ei ole myöskään paras paikka levolle, mutta kroppa liikuttetuna ja väsytettynä olen saanut unen päästä kiinni ja vaipunut syviin uniin.

En ole avannut yhtäkään naistenlehteä laatiessani liikunnallista lukujärjestystäni. Kehoni kyllä ihan itse kertoo, mitä seuraavaksi saisi olla. Kävin kokeilemassa ihan uuden lajin. Siitä tarkemmin lähipäivinä. Wakeboarding tunti toteutui tämän kautta
ja 
liikuntakeskuksen sivuille pääsee tästä.

   

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Mansen blogikirppiksen tunnelmia

Raparperilikööri