Hullu ja sen puuro

Palaan vielä hetkeksi viime kevääseen ja juhlaviikoilleni. Jos sattumoisin mietit lahjaa tai muuta muistoa ystävälle, tuttavalle tai kenelle vaan, niin tässä yksi herkullinen, hyödyllinen, pitkäkestoinen ja varteenotettava vinkki.

Tämä lahja on ilahduttanut minua koko kesän ja vielä on paljon jäljellä. Kyseessä on iso kassillinen lähellä ja luomumenetelmin tuotettuja jauhoja, ryynejä ja hiutaleita. Näitä tuotetaan kotikylässäni, siinä muistorikkaassa kirkkoniemessä, josta joskus aikaisemmin postasin. Ihan tarkalleen ottaen Pirasen Luomutilalla.         

Suurimman suosion keittiössäni ovat saaneet kaurahiutaleet. Ei sinänsä yllätys, koska se perinteinen kaurapuuro muutaman kerran viikossa on paras tapa aloittaa päivä. "Puuro hullun tiellä pitää" pätee mun aamiaisissa. Luomukaurahiutaleet ovat hieman isompia, litteämpiä ja pehmeämpiä kuin tavalliset kaurahiutaleet. Tästä syystä ehkä puurokin on jotenkin pehmeää, samettista, mutta ennenkaikkea niin hyvää, että takuulla herää.

Testasin myös mannaryynit raparperivispipuurossa ja ohrasuurimot kaalilaatikossa. 

Toimii! 

Lisäksi viimeksi mainitut ovat ilonani todennäköisesti vielä pitkälle talveen. Vehnäjauhot odottavat seuraavaa leipomisinspiraatiota. Kaikki tuotteet sain kilon pusseissa, joten näistähän riittää.


Kaurahiutaleet loppuivat muutama päivä sitten. Onneksi kotikyläni ei ole kaukana ja saan näitä lisää vielä tällä viikolla.
    
Samainen lahjakassi sisälsi myös kaksi muuta herkkua. Niistä ihan oma postaus myöhemmin. 


Pirasen luomutilan yhteystiedot löytyvät tästä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Raparperilikööri

Kesähetkiä - Behind the scenes