Marjaisa raakakakku

Huomenna on ravintolapäivä. Pääsi melkein unohtumaan ja siksi en ole vielä päättänyt, minne mennä. Listalla on maukkaita vaihtoehtoja tälläkin kertaa (check here). Olen itse ollut liian keskittynyt omiin juhlaviikkoihini ja koko ravintolapäivä tuli vähän kuin puskista, varsinkin kun Tampereella tapahtuu yhtä sun toista tämän viikonlopun aikana. Huomenna jatkuu Rakas Tampere -tapahtuma ja sunnuntaina koko porukka on Kadulla! 

En siis laita ravintolaa pystyyn tälläkään kertaa. Tosin männä viikkojen resepteistä voisi alkaa kehitellä eri versioita ja ensi vuonna niitä saattaisi olla tarpeeksi jonkinlaisen kahvilan avaamiseen. Nämä raa'at kakut voisivat olla mun juttu.
Quizás, quizás, quizás... 
(Sarjassamme unelmat ovat ilmaisia!)

Tein siis juhlaviikoilla pariinkin otteeseen myös makeaa raakakakkua. Suolaisen version tänne jo aikaisemmin postasinkin. (Clic here, jos haluat vilkaista). Tähän makeaan kakkuun ohje löytyi kevään Pirkka -lehdestä, siitä, jonka saa K-kaupoista napata mukaansa. Tämä vie kielen mennessään ja täytyy sanoa, että näköjään näissäkin harjoitus tekee mestarin. Toka versio onnistui mielestäni paremmin kuin ensimmäinen. 



Resepti on tässäkin helppo ja yksinkertainen. Menee näin:

- 125 g pekaanipähkinöitä
- 200 g pehmeitä, kivettömiä taateleita
- ripaus kardemummaa
- ripaus suolaa
- n. 1 dl vettä

TÄYTE:

- 150 g cashewpähkinöitä
- 2 banaania
- 4 dl mustaherukoita
- 1 1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl lime- tai sitruunamehua


  • Laita cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen vähintään tunniksi. Helpommalla pääset, jos annat niiden liota yön yli.
  • Soseuta pekaanipähkinät, taatelit, kardemumma ja suola tehosekoittimessa tai monitoimikoneella. Lisää vesi ja soseuta mahdollisimman tasaiseksi massaksi. (Jos omistat tehokkaan koneen, vähäisempikin vesimäärä saattaa riittää. Omani on melko tehoton ja laitan vettä enemmän kuin dl:n, jotta pähkinät ja taatelit alkavat seostua.) Laita leivinpaperi irtovuoan pohjalle ja levitä seos vuokaan. Itse käytin Ø 24 cm vuokaa.
  • Valuta vesi pois cashewpähkinöistä. Laita banaanit, jäiset marjat ja cashewpähkinät monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi massaksi. Mitä pehmeämmät pähkinät, sitä helpommin ne soseutuvat. (Jouduin tässä täytteessäkin turvautumaan useampaan otteeseen lusikkaan ja sekoittamaan massaa käsin, ennenkuin se pyöri kunnolla sekoittimessa.)
  • Lisää sulatettu kookosöljy, vaahterasiirappi ja limemehu ja sekoita. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia. Hyytymistä voi nopeuttaa laittamalla kakku vähäksi aikaa pakastimeen.

En koskaan muista ottaa kuvia valmistusvaiheista tai edes valmiista kakusta. Kuvassa näkyvä kakunpala on edelliseltä illalta jäänyt viimeinen slaissi, mutta maistui edelleen hyvältä. Jostain syystä tästä toisesta kakusta tuli tummempi kuin ensimmäisestä. Älkää kysykö miksi, en todellakaan tiedä...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muistoja Mansen blogikirppikseltä

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Kaikki häipyy, on vain nyt - Summa summarum 2016