Avokado-rucolapiiras

Tein juhlaviikkojen ensimmäisiin bileisiin elämäni ensimmäisen, suolaisen raakakakun. Kieltämättä hieman jännitti, koska en ollut ennen moista kokeillut. Uskalsin kuitenkin ryhtyä asiaan, koska raaka-aineet ja ohje olivat sen verran yksinkertaisia, että ihan täysin metsään ei niiden kanssa voi mennä. Lisäksi olin varma, että vieraani ovat sen verran ennakkoluulottomia, että kakku tuskin jää syömättä. Ennakkoluulottomia tai nälkäisiä. Tai sitten se hyvä omatunto. Näitä raakakakkuja kun voi syödä reilusti laskematta kaloreita tai pelkäämättä vehnä- tai sokeriähkyä. Oli miten vaan, kakku teki kauppansa ja useampi kyseli ohjeen perään, joten tässä se tulee.

rucola, avokado, arabia,


Pohja:
- 1 dl manteleita
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1,5 dl auringonkukan siemeniä
- 1/2 dl siemenien liotusvettä
- 2 rkl kookosöljyä
- 1 tl meiramia
- suolaa ja pippuria

Laita mantelit, pähkinät ja siemenet likoamaan vähintään pariksi tunniksi. Huuhtele. Lämmitä uuni 40 asteiseksi. Sekoita kaikki raaka-aineet massaksi tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Pohja maistuu hauskemmalta, jos jätät sattumia pohjan rakenteeseen.
Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja painele massa vuokaan kostutetuin sormin. Laita uuniin 40 asteeseen pariksi tunniksi. 
Jätä uunin luukku raolleen, laita väliin esim. puinen lasta.


avocado-rucolapiiras, marimekko, sääpäiväkirja, raakakakku, suolainen, raakaleivonta

Täyte:
- 3 pehmeää avokadoa
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 2 rkl kookosöljyä
- 1 sitruunan mehu
- 4 dl rucolasalaattia
- suolaa ja mustapippuria
- koristeeksi: mantelilastuja, basilikaa


Sekoita täyte tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimella. Lusikoi täyte pohjan päälle ja tasoita veteen kastetulla lastalla. Laita kylmään ainakin pariksi tunniksi. Koristele ennen tarjoilua mantelilastuilla ja basilikalla. Leikkaa vedellä kostutetulla veitsellä. 

Vink, vink! Rukolan tilalla voi käyttää myös pinaattia tai lehtikaalia.


avocado-rucolapiiras, marimekko, kirppu, sääpäiväkirja,raakakakku, suolainen, raakaleivonta

Maku on hieman eksoottinen, mutta jos tykkää avokadosta ja rucolasta, niin kyllä maistuu. Koostumus jäi ainakin omassa versiossani hieman löysäksi, johtuen ehkä siitä että lisäsin sekä pohjaan että täytteeseen enemmän nestettä. Tämä siksi, että omassa käytössäni olevalla tehosekoittimella ei tehot ihan riittäneet pyörittämään pähkinämassaa. Täytynee siis panostaa tehokkaampaan sekoittimeen, koska intoa näiden raakakakkujen tekemiseen riittää. 


Resepti on suora kopio paikallislehti Tamperelaisesta. Tarkemmin etsiessä löytyi myös suora linkki.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Muistoja Mansen blogikirppikseltä

Kaikki häipyy, on vain nyt - Summa summarum 2016