Lyhyestä virsi kaunis

Vielä loppuviikon täällä on mahdollista käydä katsomassa lyhytelokuvia. Kaupungin on vallannut Tampere Film Festival 2015

Kun asuin Madridissa, naapurissani oli kulttuurikeskus Casa <E, La Casa Encendida de Fundación Obra Social y Monte de Piedad de Madrid. Keskuksessa oli tarjolla kulttuuria monen moisessa muodossa; kursseja ja workshoppeja tehdäksesi sitä itse tai tarjontana, ollaksesi kuuntelija, katselija, kokija. Casa <E:ssä rakastuin lyhytelokuviin. Muistan edelleen ajan jolloin kävin siellä lähes joka maanantai-ilta, yksin tai ystävän kanssa, istumassa reilun tunnin, kokemassa ja elämässä enemmän tai vähemmän epärealistisia kohtauksia toisten elämästä tai niiden tulkinnasta.

Lyhytelokuvissa viehättää nimensä mukaisesti lyhyys. Kun asia, ilmiö tai henkilö esitetään muutamassa minuutissa, monta ylimääräistä asiaa joudutaan karsimaan pois. Jotta homman ydin pääsee esille, päähenkilöstä tai asiasta esitetään vain yksi puoli, toisin kuin pitkässä elokuvassa voidaan esittää ihmisen kokonainen elämä. Pakosti on keskityttävä vain olennaiseen. Joskus elokuva alkaa aueta vasta jälkikäteen. Lyhyestä virsi kaunis pätee elokuvissakin.Kävin eilen katsomassa Kansainvälisen kilpailun 10: Ammattilaisia. Kahdeksan kaunista ja kummallista tarinaa ihmisistä työn äärellä. Otsikkoa ei voi tosin ottaa liian kirjaimellisesti. Nälkä kasvoi syödessä; pakko nähdä vielä lisää.


Filkkareiden tarjonta löytyy täältä.

La Casa Encendida on edelleen paikallaan. Jos vietät pidemmän ajan Madridissa, käy tutustumassa. Tarkempaa tietoa tästä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Mansen blogikirppiksen tunnelmia

Raparperilikööri