DELPOZO F/W 2015

Espanjalaisesta muodista ja muotoilusta puhuttaessa yksi suurimmista idoleistani alalla on herra nimeltä Josep Font. Aikaisemmin hän teki omalla nimellään kulkevaa mallistoa, mutta siirtyi vuonna 2012 espanjalaisen muotitalo DELPOZO:n taiteelliseksi johtajaksi. 

Fontin tyyli on hyvin tyttömäinen, romanttinen, vähän kuin satukirjasta ja kaikessa paistaa läpi tietynlainen herkkyys, että työ on tehty suurella tunteella, jota suuresti arvostan. Con mucho amor. Viimeisimmät omalla nimellä kulkevat mallistot on esitelty pari vuotta sitten. Jos haluat vilkaista kuvia, klikkaa tästä.

Fontin siirryttyä DELPOZO:lle, vaatteen muotoihin on tullut arkkitektuurisia piirteitä; suuria kaaria ja voluumia. Silti niistä paistaa läpi myös viktoriaaniset vaikutteet; on pitkiä hameita, kapeaa vyötäröä, leveitä hihoja, kirjailuja, samettia, organzaa... Tarina kertoo, että Josep Font aloitti ensimmäisenä arkkitehdin opinnot, mutta vähitellen muoti vei mukanaan. Ja kyllä se näistä näkyy läpi.  

Tällä viikolla esiteltiin DELPOZO:n syksy / talvi 2015 -mallisto Madridissa ja New Yorkissa. Olisin halunnut olla mukana. Kävelylenkki metsässä ei koskaan tee pahaa kenellekään. Fiilistele tästä.


Viime syksyltäkin löytyi video. Sopii tähän kesänkaipuuseen.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Mansen blogikirppiksen tunnelmia

Raparperilikööri