Whoopie-pies

Vegaanihaasteen ykköspuolia on ollut se, että saan joka päivä postia vegaaniliitolta. Erityisesti kaikki reseptit ovat olleet positiivinen yllätys. Aivan ihana hipe olivat nämä whoopie-pie:t. Suuria ja suussasulavia. Maistiaisryhmän kasvoille levisi onnellinen hymy ja kuin yhdestä suusta kuului Mmmmmmmm..., mikä on aina paras kiitos leipurille. 

whoopie, recipe, receta, resepti, delicious, herkku


Olin itse vahvasti siinä uskossa, että leivonta ei onnistu ilman oikeaa voita ja kananmunia, mutta toisin kävi.

(Alkuperäinen ohje on Kamomillan konditoria -blogista.) 

  
Whoopie pie (10 kpl)
  • 150 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 1,5 dl riisi-, kaura- tai soijamaitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  • 2 rkl perunajauhoja

Täyte 

  • 75 g vegaanista margariinia
  • 3 dl tomusokeria
  • hyppysellinen vaniljajauhetta
  • (viisi tippaa Niia's Cupcaken karamelliuutetta)

  1. Ota margariini, soijajogurtti sekä kasvimaito huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen leipomisen aloittamista.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja levitä kahdelle uunipellille leivinpaperit.
  3. Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää joukkoon soijajogurtti sekä soijamaito ja sekoita.
  4. Siivilöi toiseen kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe, ruokasooda, suola, vaniljajauhe sekä perunajauhot ja sekoita ne hyvin.
  5. Kaada ensin puolet jauhoseoksesta margariiniseoksen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja vatkaa tasaiseksi.
  6. Nostele lusikalla tai jäätelökauhalla leivinpapereiden päälle yhteensä kaksikymmentä nokaretta taikinaa. Jätä nokareiden väliin useita senttejä tilaa, sillä whoopiet leviävät paistettaessa.
  7. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 12 minuuttia. Anna valmiiden whoopieiden jäähtyä ensin leivinpaperin päällä kymmenen minuuttia, koska ne ovat uunista tullessaan todella pehmeitä. Siirrä ne varovaisesti ritilälle jäähtymään, kun ne ovat hieman jähmettyneet. Anna whoopieiden jäähtyä täysin ennen niiden täyttämistä.
  8. Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa ne kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  9. Laita lusikallinen täytettä whoopien tasaiselle puolelle ja paina toinen whoopie varovaisesti kanneksi.
  10. Säilytä tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Yksi whoopie pie on kooltaan suunnilleen pienen hampurilaisen kokoinen, joten yksi tällainen riittänee yhdelle syöjälle vallan mainiosti.

whoopie-pie, receta, delicioso, recipe, herkku,

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Muistoja Mansen blogikirppikseltä

Kaikki häipyy, on vain nyt - Summa summarum 2016