Vanha karahvi

Tein marraskuussa likööriä. Jouluna tuo elämäni ensimmäinen erä virallisesti maisteltiin. Tai maistatutin sen kahvipöydässä vieraille ja itse kirjasin kommentit ja seurasin sivuvaikutukset. Hyvin teki kauppansa ja ne sivuvaikutuksetkin olivat suurimmaksi osaksi pelkästään positiivisiä. Huh! Voin siis alkaa suunnitella seuraavaa erää.


Mitään suurta määrää käyttämästäni reseptistä ei tullut. Kesken se ei loppunut, koska sitä maistellaankin vain pieni pikarillinen kerrallaan. Teen silti ensi jouluna todennäköisesti tuplaten, koska Willa Laina Mariassa on melko tyypillistä, että vierailijoiden määrä nousee kymmeniin. Ja sesongin aikaan jopa satoihin! 

Likööri oli makeaa, tyypilliseen tapaansa. Ja hyvin jouluista; anis, kaneli, neilikka ja pippuri nousivat esille. Hyvää vai huonoa? En tiedä, koska ei ole toista, johon verrata. Parempaa kuin kaupan, mutta vielä tätä pitää hioa ja hienosäätää.

karahvi, likööri, pitsi, liqueur, licor, garrafa, encaje, decanter

Likööri pääsi paremmin oikeuksiinsa, koska löysin kaappien kätköistä vanhan viinikarahvin. Tosin aivan toisenlaisen kuin mitä alunperin lähdin etsimään. Olen kyllä nähnyt sen aikaisemminkin, mutta en muista että sitä olisi koskaan käytetty mihinkään. Luulen, että se on jonkun jälkeläisen tuoma tuliainen tai matkamuisto Kuningatar Laina Marialle.

likööri, karahvi, winter, liqueur,carafe, decanter, garrafa, licor, ikkuna


  
Oli miten oli, hyvin täydentävät toisiaan. Aistin selkäpiissäni että Kuningatar Laina Maria maistaisi myös mielellään pienen pikarillisen. Ja sitten peukuttaisi, niin liköörille kuin tälle postauksellenikin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Mansen blogikirppiksen tunnelmia

Raparperilikööri