Silence

Kävin katsomassa Janne Laineen Silence -näyttelyn Tampereen taidemuseossa. Siksi, että en ollut vielä koskaan käynyt siellä ja siksi, että mulla ei ollut aavistustakaan, kuka on tämä paikallinen taiteilija. Ja ennenkaikkea siksi, että taide on joskus hyvinkin inspiroivaa.

black and white, Tampella, light, Tampere


Näyttelyn pääteemoja ovat maisema ja ihmisyys. Pidin enemmän maisemista vaikka jotkut ihmisistäkin puhuttelivat. Maisemat olivat sumuisia, valoja ja varjoja, eri puolilta maailmaa. Välillä ne olivat enemmän mielentiloja kuin itse maisemia.


Ihan mielenkiintoinen, vaikka ei tajuntaa räjäyttävä.


black and white, ice, tampere, näsijärvi, snow, ice

Koomista taiteessa tai ylipäätään kaikessa luovuudessa on se, että kun saan hyvän idean ja mietin, miten tehdä se ja ennen kuin ehdin viedä homman loppuun, löydän sen jo toisen toteuttamana, toisen tulkitsema. Ihan kuin joku olisi stalkannut ajatukseni, selannut luonnoskirjaani ja varastanut ainutlaatuisen suunnitelmani ja minulle kuuluvan maineen ja kunnian.


black and white, gray, tree,puu, harmaa

Tässä näyttelyssä on esillä teos, jossa taiteilija on etsinyt iholtaan 101 vikaa tai arpea ja numeroinut ne.

Vuosia sitten oma ideani oli tehdä tämä sama omille luomilleni ja elämän jättämille jäljille. Tai jonkun toisen, jonkun niin läheisen ja niin rakkaan, jonka ihon jaksaisi tutkia päästä varpaisiin. Numeroida kaikki, mutta numeroida ne niin, että kun niitä yhdistää viivoilla, syntyisi tähtikarttoja; otava, orion, yksisarvinen... 
bereniken hiukset, ajomies, kassiopeia... 
pegasus, herkules ja pohjan kruunu... 

Kokonainen tähtitaivas, ihan iholla!


light, shadow, hämeenpuisto, tampere, black and white,
Kaikki on jo keksitty, kukin inspiroitukoon ja tehköön tulkintansa!

Näyttely avoinna 26.04.2015 asti.


Kuvat omia alkuvuoden Silence -hetkiäni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Mansen blogikirppiksen tunnelmia

Raparperilikööri