Haasteellista

Vuoden alku on haasteellista aikaa, ainakin jos someen on uskomista. Jos ei löydä sopivaa haastetta, niin voi tehdä niitä jokavuotisia lupauksia. Itse tartuin kuukauden mittaiseen vegaanihaasteeseen ja nyt puolessa välissä tunnelmat ovat hieman ristiriitaiset. Olen löytänyt hyllyllisen uusia maitoja (joista vielä puolet on kokeilematta) ja sivukaupalla uusia reseptejä (niistäkin reippaasti yli puolet kokeilematta). Lisäksi ymmärsin, miten addiktioitunut olen Karl Fazeriin. Suorastaan läheisriippuvainen. Mietin häntä ja eritoten hänen aikaansaannoksiaan lähes päivittäin. Pahinta on silloin, kun seurassani on joku toinen yhtä riippuvainen Karlin herkuista. Sellainen, joka varmuuden vuoksi kantaa muutamaa "sinistä" mukanaan ja kiusauksen iskiessä haluaa jakaa sen kanssani. Sanopa siinä sitten ei. 

Olen ihastunut myös uudelleen ruotsalaiseen itsevarmuuteen: "Swedes are better than Finns at ice hockey unless this package is being sold in Finland and then it should be the other way around." Teksti on Oatly-kaurajuoman tölkin kyljestä. By the way, näissä tuotteissa on hienot pakkaukset ja muutenkin originelli, nuorekas, hieman naiivi brändäys. Ja on se kaurajuoma ihan hyvää.


Somessa pyörii myös toinen haaste, johon itse en voinut enää tarttua; Vuosi ilman uusia vaatteita. Viime vuosina garderopini on täyttynyt lähinnä vintage- ja kirppislöydöistä. Eettisten periaatteiden vuoksi pyrin kiertämään halpaketjut kaukaa ja siitä on tullut itselleni oikeastaan elämäntapa. Viime vuoden epäeettiset ostokseni olivat muutamat sukat ja alusvaatteet, bikinit ja hattu.
  

Kirppiksistä puheenollen; löysin uuden sellaisen, Tarina-second hand shopin, Laukontorilta. Kirppiksen yhteydessä on pieni, kaunis kahvila, jossa voit istahtaa vanhalle jugend -sohvalle ja nauttia kupposen kahvia ja hipettä vanhasta arabian kahviastiastosta tarjoiltuna. Alakerrassa on itsepalvelukirppis, yläkerrassa enemmän antiikki- ja vintage- henkisiä tuotteita. Muutenkin paikassa vaikutti olevan kaikin puolin miellyttävä meininki. Karl Fazerkin viihtyisi, jos eläisi.


Toinen fiksu löytöni kuluneella viikolla on second hand -verkkokauppa wst. Siistin ja asiallisen oloinen kirpputori  niille, jotka tykkää ostaa verkosta. 


En viitsi edes luvata; eettisyydestä ja ekologisuudesta tulen postaamaan vielä monta kertaa tänä vuonna.
    

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Mansen blogikirppiksen tunnelmia

Raparperilikööri