Aarteita kartalla

Olen palannut arkeen ja sivistykseen. Tosin jälkimmäisestä ei aina voi olla täysin varma, vaikka ajanlaskumme näyttää vuotta 2015. Yritän kantaa korteni kekoon ja toimia sivistyneesti koko tulevan vuoden.

window, ice, flower, ventana, hielo, jäinen ikkuna

Minulla ja eräällä ystävälläni on tapana tehdä uuden vuoden aattona aarrekartat tulevalle vuodelle. Tämäkään vuosi ei ollut poikkeus paitsi siinä, että liimasin kuvat vasta aamulla. En muista milloin tästä tuli meille yhteinen traditio, mutta omiin ensimmäisiin aarrekarttoihin olen inspiraation saanut Julia Cameronin kirjasta Tie luovuuteen. Aarrekartta on varsin yksinkertainen juttu. Tarvitset:

     • kasan lehtiä
     • sakset
     • liimaa
     • paperia
     • avoimen mielen  

Leikkaa lehdestä kuvia, jotka vetävät sinua puoleesi. Summamutikassa, sen suuremmin ajattelematta, liikaa miettimättä. Liimaa ne sitten paperille. Taas fiilispohjalta. Ta-daa! Siinä se on. Kartan luku ja tulkinta on omissa käsissäsi.

Ensi vuodeksi oma karttani enteilee ainakin taivaanrannan maalaamista, lempeää laiskottelua ehkä Willa Laina Mariassa, bloggaamisinspiraatioita, jonkinlaista uudistusta uralla, mielipuolisuutta ja akrobaattisia asentoja. Ja rakkautta. Amor. Claro que sí!

Vuosihan on vasta alussa, joten kaikki nämä edellä mainitut ovat vasta hentoisia etiäisiä ja aavistuksia siitä mitä tuleva vuosi tuo. Kokemuksesta voin silti sanoa, että parhaiten toimivat ne aarrekartat, joihin olen valinnut kuvia, jotka vetävät minua puoleensa. Toisin kuin sellaiset, joihin valitsin kuvia asioista, joita haluaisin minulle tapahtuvan.

window, ice,winter,ventana, hielo, jäinen ikkuna


Julia Cameron teoksineen on ollut itselleni yksi parhaimmista sparraajista, kun puhutaan luovuuden löytämisestä ja henkiin herättämisestä. Luin sen ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja tehtävineen kirja oli hyvinkin voimauttava kokemus ja jonkinlainen suunnannäyttäjä. Toinen hyvä Cameronilta on Kultasuoni, vaikkakin hyvin samantapainen kuin Tie luovuuteen. Luulen myös, että ilman Tyhjän paperin nautintoa tämä blogikin olisi saattanut jäädä aloittamatta. Toki tähän on syytä myös todeta, että olen lukenut kymmeniä muitakin opuksia kategorioista luovuus, onnellisuus, elämisen taito ja näin minusta tulee parempi ihminen.

window, ice, hielo, ventana, jäinen ikkuna

Aarrekartassani on myös kuva kirjahyllystä, joka on täynnä kirjoja. En tiedä, miten se pitäisi tulkita. Ehkä kirjoitan itse kirjan. Todennäköisesti luen monta. Ehkä saan uusia blogilukijoita. Tai tapaan komean kustantajan. Nähtäväksi jää.  Kuvat otettu jouluna 2014 Willa Laina Mariassa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Kesähetkiä - Behind the scenes

Raparperilikööri