Enkelikello

Oma visiittini viikonlopun joulumyyjäisiin oli lyhyt, mutta ytimekäs. Työt kutsuivat tekijäänsä ja siksi pidin kiirettä. Oli monta mielenkiintoista pöytää, joihin olisin halunnut syventyä syvällisemmin; olisin kääntänyt, vääntänyt, tutkinut saumoja, materiaaleja ja löytänyt pätevän syyn, miksi ne lähtevät mukaani. Jos lähtevät.


Tein heräteostoksen. Enkelikellon. Änglaspel. Uudelleen henkiin herätetty 80-luvun metallinen kynttiläteline, jossa roikkui enkeleitä. Siihen mahtui neljä pitkää ja kapeaa kynttilää, joiden liekit saivat enkelit pyörimään, hiljalleen. Ei saanut mennä liian lähelle, etteivät letit syty palamaan. Eikä saa koskea! Katsella sai ja se oli pyöriessään tosi hienoMiten ne enkelit osasivat liikkua?


Uudessa versiossa enkeleiden tilalla on lumihiutaleita, mutta teline vain yhdelle tuikulle. Mutta edelleen se pyörii, hiljalleen. Käärin sen pakettiin ja vien isoäidille, jolla oli se alkuperäinenkin. Joka aina teki mulle letit.


Enkelikello löytyi Oma Shopin pöydältä, mutta heillä on myös verkkokauppa.

Kivoja juttuja oli myös 1kertaa2 :lla ja Johanna Gullichsenilla. Molemmat suomalaisia, viimeksi mainittu muotoillut kauniita tekstiilejä jo vuosikausia.


*****************************************************************


Myös Kummipoikani saa sen elämyksen, minkä olin luvannut jo syyskuussa. Tai hän saa tietää, mikä se on. Se ei löytynyt Design-torilta, mutta perisuomalaista se on. Ei nyt ehkä ihan alkuperältään, mutta ainakin kotimainen versio. Löytyi sopivasti juuri jouluksi. Elämys koetaan kuitenkin vasta keväällä. Mutta musta tuntuu, että nyt kyllä osuu ja uppoo. Että kannatti odottaa. Että voi aiheuttaa vähän täpinää. Että oon edes vähän swägä, kun semmosen keksin.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Mansen blogikirppiksen tunnelmia

Raparperilikööri