La Nueva Licorería - Christmas Edition

Täällä blogien ihmeellisessä maailmassa, juuri tämän syksyn aikana joka toinen seuraamani bloggari näytti muuttavan syksyn satonsa likööriksi. Lämpenin näihin likööriohje-postauksiin hitaasti, mutta näköjään sitäkin varmemmin, koska nyt vähän harmittaa, että kaikki poimimani viinimarjat ja mustikat päätyivät pakastimeen ennen kuin sisäinen liköörinkeittäjäni astui esiin. 

Mietin asiaa vielä uudestaan poimittuani puolukoita, mutta jostain syystä puolukkalikööri jo sanana särähti korvaani karvaalta, vanhanaikaiselta, tyylittömältä ja kornilta. Jotenkin niin epätrendikkäältä. Ensi vuonna olen kenties päässyt jo tämän ennakkoluuloni yli ja minulla on oma puolukkalikööritila Willa Laina Mariassa sekä pieni likööripuoti. Järjestän myös erilaisia liköörinmaistajaisia ja siihen liittyvää oheistoimintaa kuten liköörikonvehtien valmistuskursseja ja likööripullonpuhallus- ja koristelutekniikkakursseja. Laina Marian kunniaksi valmistaisin lakkalikööriä:                        Licor de Mora Artica 
                               de la
                         Reina Laina Maria 

                    Vintage Reserva 2015.Nään jo sieluni silmin pullon etiketin! Espanjaksi tietenkin, koska siitä tulee vientituote. Kuningatar Laina Maria oli tietämättään kylän ehkä paras likööriasiantuntija. Eritoten sen lakkaliköörin.Asiaan! Liköörinvalmistus jäi kuitenkin sen verran kaivelemaan, että pienen etsinnän jälkeen löysinkin reseptin, johon marjojen sijaan laitetaan kuivahedelmiä ja sesonkimausteita ja saadaan joululikööri. 

Menee näin:

100 g kuivattuja aprikooseja
100 g kuivattuja taateleita
125 g kuivattuja luumuja


Voi käyttää mitä vaan kuivattuja tai tuoreita hedelmiä, mutta kuitenkin niin, että luumuja on vähän enemmän kuin muita hedelmiä. 

½ rkl vaniljasokeria
puolikas kanelitanko
muutama tähtianis
3 mausteneilikkaa
3 kokonaista maustepippuria
1 maustemitallinen kardemumman siemeniä
70 cl vodkaa (tai kossua)
2 dl kandisokeria tai kidesokeria

Laita tölkkiin hedelmät sekä puolet alkoholista. Sulje tölkki ja anna seistä huoneenlämmössä 2-3 vuorokautta välillä hölskyttäen. 

Tarkista välillä, että kaikki hedelmät peittyvät alkoholiin, koska varsinkin kuivattuna niillä on tapana turvota.
Siivilöi hedelmät nesteestä. Puristele eritoten luumut, koska ne imevät runsaasti nestettä. Lisää tölkkiin loput vodkasta sekä sokeri ja mausteet. Anna seistä neljä viikkoa.
Siivilöi mausteet pois, pullota neste ja säilytä jouluun asti.
  Minulla ei ole aavistustakaan mitä tästä tulee. Lisäksi tein tämän aika viime tipassa, koska tätä olisi tarkoitus maistella jouluna. 


To be continued....

Alkuperäinen resepti täältä.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Mansen blogikirppiksen tunnelmia

Raparperilikööri