Universumi sisälläni

Päivä päättyy paremmin, kun saa istua valmiiksi katettuun pöytään ja kun tiedossa on jotakin epätavanomaista iltapalaa. Ruokahalua lisää matka, joka on pelkkää ylämäkeä Pispalan harjun toiselle puolen. 


A la mejicana. Paitsi, että toinen täytteistä oli perisuomalainen lohi, mutta a la mejicana.

Tortillanlitistäjä (en kysynyt laitteen virallista nimeä) oli varsin hurmaava. Rautainen, painava, käytännöllinen, erittäin tarpeellinen ja selvästi yhtä aito ja alkuperäinen kuin sen omistajakin. Haluaisin samanlaisen, vaikka tiedän, että en koskaan käyttäisi sitä.    


Tarttuessani hetkeen ja tortillaan, unohdin kameran ja kuvia täytetyistä tortilloista ei ole. Muutenkaan kuvat eivät tee oikeutta ruoalle, koska tallentajana toimi puhelin. 
Pero que rico!


Illan aikana nousi esille eräs espanjankielinen viisaus: "Cada persona es un mundo." Suomennettuna: "Jokainen ihminen on maailma." 

Ystäväni esitti toisenlaisen teorian:
"Jokainen ihminen ei ole ainoastaan maailma. Jokainen ihminen on universumi. Toiveineen, mietteineen, ajatuksineen, suruineen, tavoitteineen, unelmineen. Universumi, jota kukaan toinen ei tule koskaan täysin ymmärtämään." 
    


Lähtiessäni yö oli kirpeä kuin karpalo. Vastanautittu kaakao lämmitti vatsaani. Ylläni aukeni universumi tähtineen. Pispalanharjua noustessani tuntui, että kiipeän Venukseen asti. 
Conssit jäisivät tästä päivästä lähtien ansaitulle talvilevolle ja pipo saa luvan olla vakituinen kassinvaltaaja seuraavat kuusi kuukautta. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linssi-punajuurilaatikko (vegaaninen)

Mansen blogikirppiksen tunnelmia

Raparperilikööri